Suomen upein keilaravintola Boulis

Kesän 2021 mielenkiintoisena projektina pääsimme suunnittelemaan täysmuutoksen Kempeleessä sijaitsevaan keilaravintolaan. Sisustus-, valaistus- ja akustiikkasuunnittelu tehtiin ennätysajassa.
Sisääntulossa komeilee persoonallinen yli kolme metriä leveä sohva.
1 / 6
Nevotexin Mauro-kangas peittää taakseen katossa kulkevaa tekniikkaa, mutta toimii myös samalla akustiikan parantajana.
2 / 6
Tonin Valmistamat Vuotto-tuotteet ovat mittatilauksena kohteeseen valmistettuja.
3 / 6
Myös valolliset lasi- ja pullohyllyt ovat Vuotto-tuotteita. Materiaaleina on vaneri ja lattarauta.
4 / 6
Kaarevaa tiskiä komistaa kauniit vihreät laatat. Sama laatta löytyy lohenpunaisena takatiskin seinästä.
5 / 6
Houkutteleva vitriini herkkuineen toivottaa asiakkaan tervetulleeksi heti sisääntulon jälkeen.
6 / 6

Elokuussa 2021 avattiin Kempeleeseen upea keilaravintola Boulis. Kun hyppäsimme projektiin mukaan toukokuussa, hallin toiminta oli vielä käynnissä edellisen yrittäjän toimesta. Avattavan Bouliksen yrittäjillä oli toiveet suurille muutoksille ja nopealle avaamiselle. Pidimme aikataulua lähes mahdottomana, mutta innolla ryhdyimme suunnittelutyöhön.

Kuten Bouliksen sivuilla kerrotaan: ”Bouli on saanut inspiraationsa suosituista Havaijilaisista poke bowleista.” Lounaalla asiakas itse rakentaa oman boulinsa herkullisista raaka-aineista, joita on tarjolla sekä kylminä että lämpiminä. Boulin, sekä tietysti keilapallojen pyöreä muoto, toistuu myös sisustuksessa.

Boulis on erinomainen esimerkki siitä, kuinka joustavasti me pystymme toimimaan, kun aikataulu on todella tiukka. Oma maahantuonti ja tuotehankinta muutoinkin esittää tässä merkittävää osaa. Kun suunnitelma etenee, kartoitamme kokoajan ajantasaista tietoa eri valmistajien varastotilanteesta ja toimitusajasta. Aikaa ei mene hukkaan siihen, että suunnitelman valmistuttua aletaan selvittämään mistä tuotteita saisi. Tässä kohteessa lähes kaikki näkyvä materiaali on Valavan toimittamaa: lattia, akustiikkatuotteet, kalusteet, valaisimet ja kattokankaat.

Hyvä yhteistyö toisten yritysten kanssa oli tässäkin projektissa antoisaa. Oulun Rakennuslasi toimitti suunnitelman mukaan suuret lasielementit keilaratojen ja ravintolan välille. Tällä tavalla saatiin näkymä keilaradoille säilytettyä, mutta valtaosa äänistä jää ratojen puolelle. Rakennuslasilta tulivat myös tyylikkäät liukulasielementit, joilla saadaan ravintolan puolelle pieni yksityinen kabinetti.

Virpi Vainio Digi- ja mainostoimisto Höyryltä aloitti oman työnsä samoihin aikoihin meidän kanssa. Virpi vastasi Bouliksen logon suunnittelusta sekä laajemminkin graafisesta ilmeestä. Kun hyvää tehdään, niin parhaimmillaan se tehdään juuri näin: sisustus ja kaikki muu visuaalinen ilme käsi kädessä, yhdessä keskustellen.

Bouliksen näyttävä kaareva tiski ei ehkä ollut rakentajan toiveuni, mutta lopputulos on upea. Salkapuu valmisti kaarevan tiskin tasot kuvien mukaisesti. Myös logotaulut tulivat Salkapuulta.

Ja mitä aikatauluun tulee, niin kohde avautui elokuun alkupuolella, kuten yrittäjien toiveissa oli.

Ota yhteyttä