Kahdeksan asunnon luhtitalon sisustussuunnittelu

Mittava sisustussuunnitteluprojekti tuli päätökseen loppukesästä 2020, kun Oinaansuolle valmistui kahdeksan aunnon luhtitalo. Erittäin iloisia olemme persoonallisten sisustusratkaisujen läpimenosta, mikä ei ole ihan itsestään selvää, kun valmistetaan yleiseen myyntiin tulevia asuntoja.
Kahden kasion saunassa on vastaikkain istuttavat lauteet. Kiukaan takana toistuu kylpyhuoneen upea marmorikuvioinen laatta. Kuva OP Koti.
1 / 8
Kahdessa kaksiossa kylpyhuoneen laatta jatkuu saumattomasti saunan puolelle. Kuva: OP Koti.
2 / 8
Kaksioiden makuuhuoneissa on käytetty persoonallisia Skinwall-printtitapetteja. Kuva: OP Koti.
3 / 8
Skinwall-printtitapetti. Kuva: OP Koti.
4 / 8
Kolmmioiden makuuhuoneita komistaa graafiset Harlequin-tapetit. Kuva: OP Koti.
5 / 8
Harlequin-tapetti. Kuva: OP Koti.
6 / 8
Kaksion keittiö. Kuva: OP Koti.
7 / 8

Oulun Aikuiskoulutuksen toimesta toteutettiin täyssaneeraus Oulun Oinaasuolle kahdeksan asunnon luhtitaloon. Samalle tontille oli saneerattu jo aikaisemmin kolme taloa ja Katri pääsi mukaan sisustussuunnittelijaksi tähän viimeiseen neljänteen taloon.

Hyvin usein yleiseen myyntiin tulevien asuntojen pinnat maalataan valkoisiksi ja laattavalinnat tehdään hyvin varman päälle neutraaleiksi. Oli suuri onni, että tähän Oinaansuon taloon Katrin suunnittelemat materiaalit (osa tietysti pienin muutoksin) hyväksyttiin ja toteutettiin. Asunnoista ei löydy yhtään valkoista maaliseinää. Paljon on vaaleita kauniita sävyjä, mutta valkoiselle löytyy lähes poikkeuksetta parempi vaihtoehto.

Jokaista makuuhuonetta säväyttää yksi tapettiseinä. Yhden seinän tapetointi ei ole mitenkään vanhanaikaista. Jos tapettivalinta on rohkea ja näyttävä, riittää hyvin, että se on vain yhdellä seinällä.

OP Koti kirjoitti asuntojen myynti-ilmoituksessaan kivasti: ”Kaikki asuntojen materiaalit puhuvat samaa kieltä, on lopputulos harmoninen ja kuitenkin modernisti puhutteleva.”