Valava Oy:n yleiset toimitusehdot 1.9.2018 alkaen.

Näitä toimitusehtoja sovelletaan Valava Oy:n (Valava) ja asiakkaan välisessä tavarakaupassa, ellei toisin ole kirjallisesti sovittu.

Tavaran asennusta koskevat hinnat ja muut ehdot sovitaan erikseen. Nämä toimitusehdot ovat voimassa 01.09.2018 alkaen toistaiseksi. Valava pidättää oikeuden muuttaa toimitusehtoja haluamallaan tavalla.

Maksaminen verkkokaupassa

Bambora maksunvälityspalvelu välittää maksusi kauppiaalle. Käytössäsi on kaikkien pankkien maksupainikkeet. Bambora on sinulle turvallinen maksutapa. Palvelu on maksulaitoslain siirtymäsäännöksen nojalla merkitty Finanssivalvonnan ylläpitämään maksulaitosrekisteriin. Bambora on yksi Pohjoismaiden johtavista korttitilityspalvelujen tarjoajista.

Valittuasi maksutavaksi verkkopankin tai luottokortin, siirryt Bamboran palveluun, jossa itse maksu suoritetaan. Järjestelmä pyytää valitsemaan käyttämäsi pankin, jonka jälkeen siirryt pankin järjestelmään. Kaikki tämä tapahtuu turvatun yhteyden kautta, kukaan ulkopuolinen ei pääse näkemään tietojasi. Hyväksyttyäsi maksun ja palattuasi verkkokauppaan, maksu kirjautuu välittömästi suoritetuksi kauppiaalle. Maksu suoritetaan Bamboran hallinnoimalle tilille, josta se siirretään kauppiaalle. Turvallista, helppoa ja nopeaa! Palvelu on Finanssivalvonnan alaista ja sen lisäksi tarjoaa maksajille ilmaisen ostoturvan.

Bambora payForm

PayForm-palvelun kautta voit maksaa verkkopankkitunnuksilla, lompakolla, maksukorteilla (credit/debit), laskulla tai osamaksulla. Käytettävissä ovat seuraavat maksutavat: Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Oma Säästöpankki, Säästöpankki, Aktia, Paikallisosuuspankit, S-Pankki, Handelsbanken, Ålandsbanken, MobilePay, Masterpass, Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard -kortit, sekä Jousto ja Mash.

MobilePay: Voit maksaa MobilePay-lompakollasi mikäli olet sallinut verkkokaupoissa maksamisen sovelluksen asetuksista. MobilePay-lompakolla suoritetut maksut veloitetaan lompakkoon liitetyltä maksukortilta. Mikäli maksun veloittaminen maksukortilta epäonnistuu, MobilePay-lompakolla maksaminen ei ole mahdollista verkkokaupassa.

Jousto: Voit maksaa Jousto Laskulla tai Osamaksulla yli 4000 suomalaisessa verkkokaupassa. Laskulla saat 14 vrk maksuaikaa (laskutusmaksu 4,90 eur) ja Osamaksulla max. 12 kk maksuaikaa (laskutusmaksu 4,90 eur ja kuukausikorko 2,42 %). Lisätietoja Joustosta osoitteessa www.jousto.com

Euroloan Consumer Finance Oyj:llä on oikeus tarkastaa Mash Laskulla tai Osamaksulla maksavan asiakkaan luotto- ja osoitetiedot ja myöntää tai evätä luotto niiden perusteella. Euroloan Consumer Finance Oyj (2159120-9) on vuodesta 2007 asti toiminut suomalainen rahoitusalan yritys.

Bambora PayForm -maksupalvelun yhteystiedot

Bambora PayForm, Paybyway Oy (Y-tunnus 2486559-4)
Sähköposti: payform@bambora.com
Puhelin: 029 300 5050 (arkisin klo 9-16)
Postiosoite: Laserkatu 6, 53850 Lappeenranta

Bambora payment logos

Enterpay yrityslasku

Bambora tarjoaa yrityksille Enterpay-yrityslaskun. Enterpay on helppo ja nopea tapa ostaa verkkokaupasta yrityksellesi. Enterpay ei vaadi yritysluottokorttia, ennakkorekisteröitymistä tai tilinkäyttöoikeutta. Yrityksesi saa laskun haluamallasi tavalla e-laskuna tai sähköpostin välityksellä (.pdf lasku). Laskulla yrityksesi saa 14 päivää maksuaikaa. Yrityksesi voi määritellä ostovaltuuksia haluamilleen työntekijöille ja hallinnoida niitä helposti verkkopalvelun avulla. Yrityksesi voi seurata tehtyjä ostoja verkkopalvelun välityksellä. Palvelun käyttö ostosten tekoon on maksutonta. Lisätietoja Enterpayn yrityslaskusta. Tutustu myös palvelun käyttöehtoihin.

Tilaus käsitellään ja toimitetaan vasta, kun maksusuoritus on kirjautunut tilillemme. Tilausvahvistus lähetetään automaattisesti myös antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Lue vielä lisää Bamboran palveluista.

Tarjous ja sopimuksen syntyminen

Valavan tarjous on voimassa siinä mainitun ajan. Ellei aikaa ole mainittu, tarjous on voimassa 30 päivää tarjouksen päiväyksestä lukien. Tarjous on voimassa kokonaisuutena. Tarjoukseen liittyvät suunnitelmat, piirustukset, kuvat, ja laskelmat ja muut asiakirjat ovat Valavan omaisuutta siihen asti, kunnes asiakas on erikseen sovittavaan hintaan ne itselleen lunastanut. Asiakkaalla ei ennen lunastusta ole oikeutta käyttää niitä muuhun tarkoitukseen, kuin tarjouksen käsittelemiseksi, eikä oikeutta kopioida tai luovuttaa niitä tai antaa niistä tietoja kolmannelle osapuolelle.

Tarjouspohjaisessa kaupassa sopimus syntyy, kun asiakas on ilmoittanut hyväksyvänsä Valavan tarjouksen ilman muutoksia ja/tai varauksia.

Tilauksen ja sopimuksen syntyminen

Muussa kuin tarjouspohjaisessa kaupassa sopimus syntyy, kun Valava on vahvistanut tilauksen tai toimittanut tavaran.

Hinnat

Hinnoittelun perustana käytetään tarjous- tai tilauspäivän voimassaolevia Valavan verottomia hintoja, ellei tarjouksessa tai tilausvahvistuksessa ole toisin mainittu. Verkkokaupassa näkyy kuluttaja-asiakkaan verollinen hinta tuotteelle. Tarjouksessa tai tilausvahvistuksessa erikseen määriteltyjen toimitus-, asennus-, suunnittelu- ja muiden palveluiden hinnat veloitetaan erikseen. Hintoihin lisätään arvonlisävero kulloinkin voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti. Valavasta riippumattomat kustannukset, maksut, verot tai veronluonteiset maksut sekä yli 3 %:n valuuttakurssien tai raaka-aineiden hintojen korotukset Valavalla on oikeus lisätä omiin hintoihinsa välittömästi hinnanmuutosperusteen tultua voimaan. Normaali kuljetuspakkaus sisältyy hintoihin.

Vakuudet ja Valavan oikeus olla toimittamatta

Mikäli vakuuden asettamisesta tai ennakkomaksun maksamisesta on sovittu, vakuus on annettava ja ennakkomaksu maksettava ennen tavaran tai palvelun toimittamisen aloittamista. Valava pidättää oikeuden olla toimittamatta tavaroita tai palvelua, jos a) asiakas ei ole maksanut erääntyneitä Valavan asiakkaalle lähettämiä laskuja kokonaisuudessaan, b) asiakas ei ole asettanut sovittua vakuutta tai maksanut ennakkomaksua tai c) asiakkaan luottoraja on ylittynyt tai uhkaa ylittyä.

Toimitusehto

Tuotteiden toimitusehto on FIN 01 mukainen ”Toimitettuna perille asiakkaan toimipaikkaan” (arkisin 8-16) ellei muuta sovita. Tilauksesta veloitetaan kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukainen toimitusmaksu.

Toimitustavat

Valavan verkkokaupassa on käytössä 4 erilaista toimitustapaa:

Toimitus lähimpään Matkahuollon tai Postin toimipisteeseen

Vaihtoehtoina normaalitoimitus ja vihreä valinta

1. Vihreä valinta 16,90 €

Vihreä valinta on toimitustapana hieman hitaampi mutta kuormittaa luontoa vähemmän sillä vihreän valinnan tuotteet tilataan valmistajilta koontitilauksina viikoittain. Vihreä valinta säästää luontoa ja on sinulle edullisempi vaihtoehto. Vihreän valinnan toimitusaika on muutamasta päivästä reilun viikon verran pidempi verrattuna normaali toimitukseen.

2. Normaali toimitus 21,90 €

Normaalitoimituksessa tuotteiden toimitus on nopeampaa mutta kuluttaa hieman enemmän luontoa. Normaalin toimituksen kesto on tuotteen kohdalla tuotekortissa mainittu arvioitu toimitusaika.

Jakopaketti perille

Vaihtoehtoina normaalitoimitus ja vihreä valinta

3. Vihreä valinta perille 21,90 €

Vihreä valinta on toimitustapana hieman hitaampi mutta kuormittaa luontoa vähemmän sillä vihreän valinnan tuotteet tilataan valmistajilta koontitilauksina viikoittain. Vihreä valinta säästää luontoa ja on sinulle edullisempi vaihtoehto. Vihreä valinta perille toimitetaan toivottuun osoitteeseen perille saakka. Vihreän valinnan toimitusaika on muutamasta päivästä reilun viikon verran pidempi verrattuna normaali toimitukseen.

4. Normaali toimitus perille 26,90 €

Normaalitoimituksessa tuotteiden toimitus on nopeampaa mutta kuluttaa hieman enemmän luontoa. Normaali toimitus perille toimitetaan toivottuun osoitteeseen perille saakka. Normaalin toimituksen kesto on tuotteen kohdalla tuotekortissa mainittu arvioitu toimitusaika.

Mikäli toimituksella on erityisen kiire, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Valavan toimitusten logistiikkaa hoitaa Matkahuolto ja Posti. Valava pidättää oikeuden valita mitä kuljetuspalvelun tarjoajaa käyttää. Valava Oy voi käyttää tilanteen niin vaatiessa myös muita rahdin kuljettajia.

Toimitusaika

Ellei toisin ole sovittu, toimitusaika lasketaan alkavaksi siitä ajankohdasta, joka seuraavista on myöhäisin: a) sopimuksen voimaantulopäivästä, b) sovitun vakuuden asettamisesta tai ennakkomaksun antamisesta tai c) jolloin kaikki toimituksen täyttämistä varten tarvittavat tiedot on toimitettu Valavalle. Verkkokaupassa arvioitu toimitusaika tarkoittaa toimituksen arvioitua kestoa. Mikäli Valavan tavarantoimittajalla on tuote tilapäisesti loppunut tai sen tuotanto on lopetettu, arvioitu toimitusaika voi olla pidempi tai tuotteelle ehdotetaan uutta, korvaavaa tuotetta. Tilausvahvistuksessa toimitusaika tarkoittaa arvioitua aikaa, jonka aikana tuote toimitetaan. Toimitusvahvistuksessa ilmoitetaan tarkennettu tuotteen toimitusaika.

Muutokset toimituksen sisältöön tai toimitusaikaan

Asiakkaan muutospyynnöt toimituksen sisältöön on esitettävä Valavalle kirjallisesti ja sovittava asiakkaan ja Valavan välillä niiden vaikutuksesta hintaan, toimitusaikaan ja mahdollisesti muihin ehtoihin. Toimitusajan muutospyyntö on tehtävä kirjallisesti Valavalle vähintään kymmenen työpäivää ennen sovittua toimitusaikaa tai jos toimitusaika on lyhyempi kuin kymmenen työpäivää, vähintään kyseisen toimitusajan verran ennen aiottua toimitusaikaa. Mikäli toimitus sovitaan siirrettäväksi asiakkaan muutospyynnön johdosta, asiakkaalta veloitetaan muutoksesta aiheutuneet varastointi- ja muut välttämättömät kustannukset laskun mukaan.

Maksuehto, viivästyskorko ja perintäkulut (Laskutusasiakkaat)

Ellei muuta ole kirjallisesti sovittu, yritysasiakkaiden maksuaika on seitsemän (7) päivää netto toimituspäivästä ja yksityisasiakkaiden maksuaika on neljätoista (14) päivää netto toimituspäivästä. Mikäli toimitus tai lasku on virheellinen, on se kuitenkin virheettömältä osalta maksettava viimeistään eräpäivänä. Maksun viivästyessä Valavalla on oikeus periä korkolain (633/1982) mukaista viivästyskorkoa. Valavalla on viivästyskoron lisäksi oikeus periä perintäkulut.

Laskutuslisä 6 € (alv 0%).

Tavaran luovutus ja tarkastamisvelvollisuus

Asiakkaan on toimitusehdon mukaisella luovutushetkellä tarkastettava, että toimitus on sovitun mukainen ja että tavara on ulkopuolisesti vahingoittumaton. Mikäli asiakas havaitsee toimituksessa tai tuotteessa virheen, on hänen reklamoitava siitä Valavalle kirjallisesti ja viipymättä virheen havaittuaan kuitenkin viimeistään neljän (4) arkipäivän kuluessa toimituksesta. Tavaran vahingoittuminen ei oikeuta kieltäytymään vastaanottamasta tavaraa tai maksamasta sitä koskevaa laskua.

Takuu

Tässä kohdassa sovittu takuu on yksinomainen Valavan vastuu tavarassa olevasta virheestä sekä suoritetusta palvelusta.

Tavarat

Toimitetuille tavaroille myönnetään takuu yksinomaan näissä toimitusehdoissa todetulla tavalla. Tavaroissa olevat materiaali- ja valmistusvirheet Valavalla on oikeus valintansa mukaan joko korjata tai toimittaa uusi vastaava tavara tai mikäli tämä ei ole mahdollista, myöntää alennus tavaran hinnasta. Tavaran korjaaminen tai uuden toimittaminen ei pidennä takuuaikaa. Valavan valmistamien tuotteiden takuuaika normaaleissa käyttöolosuhteissa (8h/päivä) on kaksi (2) vuotta, ellei Valava ole toisin ilmoittanut. Muiden kuin Valavan valmistamien tuotteiden osalta takuu on kaksi (2) vuotta. Edellä esitetystä poiketen asiakaskohtaisille päällisille tai pintakäsittelyille ei myönnetä takuuta. Takuu alkaa tavaran toimitushetkestä. Takuu on voimassa edellyttäen, että tavaraa on käytetty ja varastoitu huolellisesti sen käyttötarkoituksen ja käyttö- ja hoito-ohjeiden mukaisesti sekä asennettu asennusohjeiden mukaisesti. Takuu ei kata normaalia kulumista eikä virheitä, jotka ovat aiheutuneet asiakkaan tuottamuksesta. Takuuseen perustuva vaatimus on esitettävä Valavalle kirjallisesti takuuaikana ja kahdeksan (8) arkipäivän kuluessa siitä, kun asiakas on havainnut takuun kattavan virheen.

Palvelut

Valavan velvollisuus on suorittaa asiakkaan tilaama palvelu ammattimaisesti ja asiaankuuluvalla huolellisuudella noudattaen alalla yleisesti noudatettuja käytäntöjä edellyttäen, että asiakas on ilmoittanut kaikista niistä seikoista, joilla voidaan katsoa olevan merkitystä sovitun palvelun suorittamiseen. Valava saa käyttää palvelun suorittamiseen alihankkijoita.

Omistusoikeuden ja vahingonvaaran siirtyminen

Omistusoikeus tavaraan siirtyy asiakkaalle silloin, kun kauppahinta on kokonaisuudessaan maksettu. Vahingonvaara siirtyy asiakkaalle, kun tavara on toimitusehdon mukaisesti toimitettu asiakkaalle.

Tuotteen palauttaminen

Yritysasiakkaat: Hyväksytyn tarjouksen tai tilauksen mukaista ja virheetöntä tavaraa ei voi palauttaa.

Kuluttaja-asiakkaat: Jos verkkokaupasta ostamasi tuotteet eivät jostain syystä tai toisesta sovellu käyttöösi, voit palauttaa ne 14 päivän kuluessa toimituksesta. Palautuslomake on toimitettujen tuotteiden yhteydessä. Palautusohjeet löydät myös Valavan web sivuilta kohdasta asiakaspalautus tai kysymällä ohjeita Valavan henkilökunnalta. Rahat palautetaan kokonaisuudessaan takaisin ilmoittamallesi tilille 14 päivän kuluessa tuotteen palauttamisesta.

Valavan verkkokaupassa on esiteltynä myös palvelutuotteita, joita ei voi ostaa etämyyntijärjestelmän eli verkkokaupan kautta. Palvelutuotteet ovat toimitusmyyntituotteita, joilla ei ole palautus- tai vaihto-oikeutta.

Yritysten välisessä kaupassa (tilaukset, joissa Y-tunnus) noudatamme verkkokaupan tilaus- ja sopimusehdoissa ilmoitettuja ehtoja. Kuluttajakaupan osalta noudatamme Kuluttajansuojalain etämyyntisäännöksiä (Kuluttajansuojalaki (38/1978), 6 luku: kotimyynti ja etämyynti).

Palautukset hyväksytään vain, kun seuraavat ehdot täyttyvät: Tuotteen tulee olla käyttämätön ja myyntikuntoinen. Tuotteet pyydetään pakkaamaan alkuperäiseen pakkaukseensa. Mittatilaustuotteilla (tavaraa, joka valmistetaan, tilataan valmistajalta tai jota muunnellaan kuluttajan toivomusten mukaisesti) ei ole palautusoikeutta. Jos tuote on asiakkaan toimesta menettänyt myyntiarvoaan, asiakas on velvollinen korvaamaan Valavalle tuotteen myyntihinnan ja arvonalentumishinnan välisen erotuksen. Tuotteen arvon aleneminen käsitellään tapauskohtaisesti.

Palautuksen lähetyskulut maksaa ostaja.

Valavan ja asiakkaan viivästys

Valavan ja asiakkaan on viipymättä ilmoitettava toisilleen, mikäli tavaran toimitusta tai sen vastaanottamista uhkaa viivästys. Samalla on ilmoitettava viivästyksen syy ja uusi toimitus- tai vastaanottamisaika. Jos viivästys johtuu Valavan tuottamuksesta, ja edellyttäen, että osapuolet olivat sopineet sitovasta toimitusajasta, asiakkaalla on oikeus saada korvaus viivästyksen johdosta asiakkaalle aiheutuneista välittömistä vahingoista enintään 0,5 % myöhästyneiden tavaroiden arvosta (alv 0%) kutakin sovitun toimitusajan jälkeistä täyttä viikkoa kohden, kuitenkin enintään 15 viikolta. Edellä tässä kohdassa esitetystä poiketen Valava ei ole vastuussa palvelun suorittamisen viivästymisestä asiakkaalle aiheutuneista vahingoista. Valava ei myöskään ole vastuussa viivästyksestä, joka johtuu tuotteen valmistajasta tai kuljettajasta. Tässä kohdassa sovittu vahingonkorvaus on asiakkaan yksinomainen korvaus Valavan tuottamuksesta johtuvasta viivästyksestä. Oikeutta muuhun vahingonkorvaukseen ei ole. Jos asiakas viivästyy toimituksen tai palvelun vastaanottamisessa, se on velvollinen korvaamaan Valavalle viivästyksestä aiheutuneet tavaroiden varastointi- ja muut Valavalle aiheutuneet välittömät ja välttämättömät kulut laskun mukaan.

Tuotteen aiheuttama henkilö- tai esinevahinko

Valava ei vastaa toimittamansa tavaran kiinteälle tai irtaimelle omaisuudelle aiheuttamasta vahingosta tai vahingosta, joka on tällaisen vahingon seuraus. Valava vastaa toimittamansa tavaran yksityishenkilölle aiheuttamasta henkilö ja/tai esinevahingosta tuotevastuulain säännösten mukaisesti. Vastuunrajoitus Valava ei ole velvollinen korvaamaan asiakkaalle muita kuin näissä toimitusehdoissa todetut asiakkaalle aiheutuneet välittömät vahingot. Valava ei ole velvollinen korvaamaan asiakkaalle välillisiä vahinkoja.

Ylivoimainen este

Jos sopimuksen täyttämiselle on este, johon Valava ei voi vaikuttaa, tai jos sopimuksen täyttäminen edellyttäisi kohtuuttomia uhrauksia verrattuna asiakkaalle siitä koituvaan etuun, on Valavalla oikeus pidentää toimitusaikaa, kunnes este tai epäsuhta on poistunut. Jos este tai epäsuhta jatkuu yli 90 päivää alkuperäisen toimitusajan, on kummallakin osapuolella oikeus purkaa sopimus ilman että toisella osapuolella on oikeutta vaatia vahingonkorvausta. Esteestä ja sen päättymisestä Valavan on ilmoitettava asiakkaalle kirjallisesti. Sovellettava laki ja erimielisyydet Valavan ja asiakkaan väliseen sopimukseen sovelletaan Suomen lakia. Sopimuksesta johtuvat riidat, joita osapuolet eivät kykene keskinäisin neuvotteluin sopimaan, ratkaistaan vastaajan kotipaikan yleisessä alioikeudessa.

Referenssioikeus

Valavalla on oikeus kuvata valmiit kohteet, tuotteet sekä tuotetut palvelut omia viestinnällisiä tarkoituksia varten, ellei asiakkaan kanssa toisin sovita.