Valavan tarina

Päätös perustaa yritys syntyi vuoden 2017 alussa. Virallisesti yritys perustettiin vuoden 2017 kesällä. Liiketoiminta käynnistettiin huhtikuussa 2018. Mitä sitä ennen tapahtui?

Suunnittelimme, kiersimme etsimässä tuotteita Euroopassa ja Suomessa, kouluttauduimme ja kouluttauduimme vielä lisää, haastattelimme alan ammattilaisia, verkostoiduimme ja ennen kaikkea haaveilimme. Ja nyt olemme tehneet haaveistamme totta.

Alusta asti johtava ajatus ja liikeidean ydin on ollut auttaa ja palvella erilaisissa sisustamiseen ja rakentamiseen liittyvissä projekteissa. Laajan verkostoitumisen ja tuotetutkimisen ansiosta pystymme auttamaan hyvin monenlaisissa tilanteissa. Esimerkiksi toinen sisustussuunnittelija voi ulkoistaa meille tuote-etsintää.

”Mistä se nimi tulee?”

Usein on mielenkiintoista kuulla, että mistä yrityksen nimi juontaa juurensa. Lyhykäisyydessään meillä se on syntynyt Tonin kiinnostuksesta betonisiin sisustustuotteisiin. Valavan oma tuotanto lanseerataan myöhemmin, ja yhtenä materiaalina on betoni. Valaa betonia, niistä sanoista syntyi Valava. Valaisimet ovat meillä tuotevalikoiman keihäänkärkenä ja myös siihen maailmaan nimi sopii mainiosti. ”Kuutamo valaa loistettaan.”  Sanalla on myös valon luomista tarkoittava merkitys.

Showroom, ammattilaisten olohuone

Asumme vanhaa maalaistalopihapiiriä Oulun keskustan lähellä Oulujokirannassa. Suojellun pihapiirimme vanha navetta oli tullut tiensä päähän, joten vaarallinen, romahtamisvaarassa oleva rakennus piti purkaa. Se antoi tietä uudelle uljaalle rakennukselle, josta on tuleva Valavan showroom. Tätä rakennusprojektia pääsette seuraamaan Valavan instassa.

Perinteet ja aidot asiat

Perinnerakentamisen salat ovat tulleet meille tutuiksi oman projektimme puitteissa. Kiinnostus aitoihin materiaaleihin näkyy myös tuotevalikoimassamme. Emme suosi kertakäyttökulttuuria, vaan toivomme, että meiltä hankitut tuotteet kestävät aikaa ja käyttöä. Ota rohkeasti yhteyttä, jos jokin perinnerakentamisen asia askarruttaa tai haluat muuten vain jakaa kokemuksia kanssamme!